Kylätalo Ventola ja Kirkko
 Untamontie 79, 23800, Laitila  Päivitetty: 1.6.2023
 (C) Unmalan kylä ry 2010-

Untamalan kulttuuripolku

Arkeologiakeskuksen edustalta lähtee Untamalan kylää kiertävä 2,3 km pitkä viitoitettu kulttuuripolku. Polun varrella voi tutustua mm. idyllisen Untamalan kylän vanhoihin rakennuksiin, kyläkirkkoon ja kirkkotarhaan. Osa polusta on raivattu katajikkomäkeen, jossa sen varrella on myös vanhoja muinaisjäänteitä, kuten ikivanhat terassipellot ja muinaishauta-alue, joka on vanhemman roomalaisajan (0-200 jKr.) kalmisto. Lisäksi reitin varrelta löytyy myös kuppikiviä, joita on käytetty rautakauden jälkipuolella uhrikivinä.
Lampaita Arkeologiakeskuksen edustalla Muinaiset terassipellot
Polulle voi jokainen kävijä lähteä omatoimisesti ja kiertää polun seuraten sinikeltaisia merkkejä. Reitin varrella olevissa opastauluissa voi lukea lisää tietoa Untamalan maisemasta, alueen kasvillisuudesta, rakennuksista, kalmiston erityispiirteistä ja muinaislöydöistä.
Polku on tuotettu European Pathways to Cultural Landscape -projektissa, joka on yhdeksän Euroopan maan yhteinen hanke. Untamala sopii projektin yhteydessä toteutetun polun kotipaikaksi hyvin, sillä Untamalassa kylän historia ja menneisyys ovat helposti nähtävissä.
Kuppikivi Untamalan kirkko ja Kalevanpojan viikatteen tikku
Katso lisää kulttuuripolusta http://www.muinaispolut.fi/polkukuvaukset/untamala.html ja http://www.pcl-eu.de/partners/untamala/pathway/index.php sekä Museoviraston Arkiologiakeskuksesta (kts. http://www.nba.fi/fi/untamala).